Wijn & Spijs

Een bijzondere proeverij van Achterhoekse streekwijnen in combinatie met wijnen uit dBalkan. Vrijdag 18 maart 2016 nodigen wij u van harte uit om uw ervaringen van de aangeboden wijnen met ons te delen. De avond begint om 19.30.
U kunt u aanmelden via telefoonnummer 0314641812

Rob Nout heeft een internationaal erkend wijncertificaat,
WSET Level 3 Advanced. www.noutswijnwereld.eu

Wat gaan we doen?

Wijnbouwer Jan Jansen en Rob Nout, wijnadviseur* en organisator van Europese korte meerdaagse wijnreizen bieden deze bijzondere wijnavond aan. Het wordt een avond waarbij het proeven centraal staat. We gaan wijnen combineren met kleine hapjes en proberen er achter te komen welke combinaties slagen en welke niet. Jan stelt een aantal van zijn eigen streekwijnen beschikbaar en Rob zal een aantal wijnen uit de Balkan regio aanbieden.

druif1

De wijnen van Jan

In de Wijngaard Um d’n Olden Smid maakt Jan wijnen van niet alledaagse druivenrassen, zoals de Baco Noir, Triomph d’Alsace, Rondo en Marechal Foch. Fruitigheid en frisheid zijn kenmerken voor deze wijnen.

wineandspice

De wijnen van Rob

Rob neemt wijnen uit de Balkan mee, bijvoorbeeld uit de Republiek Macedonië, Kroatië, Servië en Bosnië- Herzegovina. Een aantal autochtone druivenrassen zijn Vranac en Prokupac. Stevigheid is een van de kenmerken van de rode wijnen.

wijnkelder uitleg

De wijnkelder

Tijdens deze wijnavond zullen we ook de wijnkelder van Jan bezoeken. Hier vindt het gehele proces van wijn maken tot het bottelen plaats. Een uniek inkijkje!

wineandspice2